BLOG BMW BERLIJN MARATHON 2013

In deze blog neem ik u (maar ook mijzelf) mee in voorbereidingen die mijn beste vriend Hilko Kosterman en ik treffen voor de marathon van Berlijn op 29 september 2013. De marathon waar Haile Gebrselassie twee keer een wereldrecord liep (vanaf 1974 acht!) en een van de zes World Marathon Majors naast London, Tokyo, Bosten, Chicago en  New York. Twee-en-veertig kilometer en honderd-vijfen-negentig meters rennen door Berlijn. Dat is het wenkend perspectief.  Berlijn, we komen er aan!!

DE FINISH

DINSDAG 1 OKTOBER 2013 

“Ik ben gefinisht!”, riep ik mezelf toe terwijl ik door de straten van Berlijn zwierf. Een onwerkelijke gedachte. Zeker gezien mijn beperkte -door een blessure veroorzaakte- trainingsarbeid. Terwijl ik richting Siegessäule stoof werd het niet beter. De hartslag was (te) hoog. Honderd-een-en-zestig. Terwijl ik tot aan kilometerpunt vijftien niet boven de honderd-acht-en-vijftig wilde en moest komen. Risico: vroegtijdige verzuring en uitval. Ai. Geen rooskleurig perspectief.  Een snelheidsbeperking dus. 

Lees meer...

DE DROOM VAN TWEE JONGE VEERTIGERS...

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2013

Ik ga de marathon van Berlijn niet uitlopen. En dat is een hard gelag. Een reconstructie zonder dramatiek.

Januari 2013: mijn beste vriend Hilko Kosterman en ik besloten het te gaan doen. Jonge veertigers met een sportieve ambitie. Beiden honger hebbend naar sportieve topprestaties uit het verleden. Hilko als roeier, ik als korfballer. Toentertijd beiden student, jong en sterk. 

Lees meer...

DE VAKANTIE VOORBIJ

ZONDAG 18 AUGUSTUS 2013

Berlijn lonkt. Vanaf nu is het nog zeven weken voordat het eind september is. 

De paarse week negen (de door mijn persoonlijke trainer aangeduide intensieve trainingsweek) is vorige week succesvol doorlopen. Een topweek: fit en gefocust. Een bosloop op dinsdag, baantraining op donderdag en de duurlopen op zaterdag en zondag. Achtenzeventig kilometer in zeven uren en een minuut.  Langste loop: de zondag duurloop. Achtentwintig kilometer in twee uur negenendertig minuten. Met Hilko. Uiteraard. 

Lees meer...

UND DIE ERSTE DREI WOCHEN SIND VORBEI...

ZONDAG 30 JUNI 2013

Mijn vrouw sprak vorige week Pieter van den Hoogenband. Zwemmer, drie maal olympisch goud, 16 maal Europees Kampioen en in 2000 verkozen tot Beste Zwemmer van de Wereld. Wie kent hem niet. Pieter is topsporter.

Lees meer...

EN DAN KOMEN DE EERSTE KLACHTEN

ZONDAG 31 MAART 2013

Ai. Auw. Auw. M’n voet. Onderkant. Voetboog? Voorbode voor hielspoor? Toch maar rustig doorlopen. Korte loopjes: de lange maar even achterwege laten. Of toch gewoon rust nemen? Onrust. Ik wil lopen. Ik moet lopen. Ik word blij van lopen.

Lees meer...